Okul Öncesi müzik eğitimi için seçtiğimiz Orff metodunun, müzik eğitimi ve öğretimi ile ilgili çalışmalarına alman besteci ve müzik eğitimcisi Carl Orff tarafından başlanmıştır. Tüm dünya da Orff öğretisi olarak tanınan bu yaklaşım günümüz de müzik ve hareket eğitimi olarak da tanımlanmakta ve her insanda var olan ritim oluşturma, ritme uyma, ritim ve müziğe beden devinimleriyle ayak uydurma eğilimlerinin harekete geçirilmesine dayanmaktadır. Orff öğretisi temelinde eğitim, çocukların genel gereksinimlerine ve davranış biçimlerine karşılık veren, ayrıca onların oyun oynamaktan aldıkları keyfi yaşamalarına, ilgi duydukları konulara yer veren bir yaklaşımdır. Aynı zaman da grupla yapılan bir çalışma olmasına rağmen her çocuğun bireyselliğine ve onun kişisel özelliklerine önem vermesi dolayısıyla çocukların kaygılarını ve çekingenliklerini aşmalarına destek olur. Okulumuzda alanında uzman konservatuar mezunu, pedagojik formasyonu olan öğretmenlerle müzik dersleri devam etmektedir.
Branş Derslerimiz

3-6 yaş arası dönem, çocukların zihinsel ve fiziksel gelişimi açısından en önemli dönemdir. Çocukların bu erken dönemde çeşitli kinetik hareketleri deneyimlemesi, gelişmekte olan merkezi sinir sistemlerinin güçlenmesine yardım etmektedir. Jimnastik öğretmenimiz denetimi altında haftanın iki günü çocuğa bedeninin yeteneklerini keşfetmek için neredeyse sınırsız bir özgürlük ortamı sunar. Erken yaşta, kazanılan beceri, kendine güven ve sağlıklı yaşam alışkanlıkları, daha uzun süreli ve daha kalıcı motivasyon geliştirecektir. Jimnastik derslerimizin amacı, çocuklarda erken yaştan itibaren esneklik, denge, kuvvet, kıvraklık, koordinasyon ve beden farkındalığını geliştirmektir.
Eğitici drama çalışmaları ile çocuklarımız, bedenlerini kullanarak, ifade edici dil, görsel algı, yaratıcılık, kendilik algısı, problem çözme becerileri ve hayal güçlerini öğrenme deneyimlerine taşırlar. Bilişsel gelişimin yanı sıra, temelde sosyo-duygusal gelişimi destekleyen en önemli etkinliklerimizden olan drama çalışmaları, yapılandırılmamış materyallerle, öğrencinin tamamen aktif ve etkin olarak katıldığı atölye nitelikli uygulamalarla gerçekleştirilmektedir.